JellyPages.com

Saturday, March 31, 2012

you make me smile (^___^)

AsSalaualaikumm
first skali ak syukur gile kat Allah
sbb dy bg lg kesempatan ak tuk jumpa dengan dy
ak ase macam tacaye yang ak dah jumpa dy td
kalo korang tanya ak happy k ta
ak ase korang tayah tnye pon da bley tahu
ak ase hepi gile2 ari coz dapat jumpa dy

ak na ucap kan thanx la kat dy sbb sudi utk jumpa ak wat kali kedua
walaupon kali nie ak dapat jumpa ngan dy kjup j
tapi ak ase syukur n hepi la
bkn pe kire oke la dapat jumpa kjup drpd  tadpt jumpa lngsungkan
tapi ari nie yang ak sedey skit bukan ape
ak just ta sempat na amik gamba dy ari nie
hmm..tape la tade rezeki kan nawat cmne

ak just arap lagi yang kite akan jumpa lg ye syg
walaupon kte dok jaoh tp awk kne taw yang 
aty sy nie dkat j ngan aty awk
sy syg  awk sgt2 taw
sy na ucap an thax skali lg kat awk sbb sudi jmpa ngan sy ari nie
walaupon kite ase mcm tadpt na jmpa
but God show us the way how we meet right
sbb tu sy slalu brdoa agr jodoh kite kekal slama-lamanya

Salam Sayang Dari
|
|
V
SIPENYAYANGKUCIN

p/s : sy arap awk hepi selalu ye syg...sy syg awk sgt2 taw..just God knows how much i love u darling...
       may Allah bless u always syg =)

Friday, March 30, 2012

its just me


ak pon tataw nape ak post lagu nie...
mybe sbb ak ase ad kaitan skit dengan sseorang yang ak sayang...
tataw ak na cakap camne lagi..
sejak dia ad dalam hidup ak...
ak ase hepi j diri ak nie...
bile ak tengok die je abis sume masalah ak lpekan..
walaupon ak taw yang dia masih ta terima ak lg..
ak terima je dengan sume keputusan dia...
bagi ak kalo dia bahgia dengan kputusan uh...
ak pon turut bhgia jgak..
ak pon bwu j muncul dalam hidup dia..
n dia pon bwu j muncul dalam hidup ak
tapi ape yang ak rasa kan nie..
mmg len drpd biasa..
tapenah ak rasa sayang cmnie kat sseorng..
dia la orng first skali yg ak sayang..
dia la orng first skali yang b'jya mncuit hayi ak nie..
ak na kenal ngan dia ngan lebih dekat lgi
n ak na dia knal ak dengan lbih mndalam lagi..
hmm
walaupon ak tadpt jmpa dia setiap masa...
tapi bila ak rndu kat dia..
ak akan pejam kan mata ak..
ak akan byang kn dia ad dlm pelukan ak...
tu la cara yang mmpu tuk ak lpas an rndu kat dia..
kalo la d beri satu j peluang tuk abs kan masa ngan dia..
ak akan pasti kan ari tu ari yang pling bhgia dlm hidup ak n dia..
tapi..
ajal maut jodoh
tu suma Allah yang tentukan..
kte hanya mampu merancang je..
tp stiap kali ak b'sujud kat Dia..
ak mintak kat Dia supaya pnjang kn jodoh ak n dia
n ak mntak supaya jodoh nie b'kkalan
tapi..
kalo btol gak dia bukan jodoh ak
ak harap dia bhgia degan jodoh dia tu..
sbb her happiness is my happiness
walauppon jodoh ak n dia tade kat dunia nie..
ak hrap jodoh ak n dia ad di dalam khidupan yang satu lg..

okela..
ak ase ckup la ak na luah kan sume perasan ak nie..
kat blog nie la tmpat ak na luah kan segala2 nya..
kat snie jgak la ak na share segala suka duka ak...
adooiii
pe kne ngn ak nie
ttibe feeling smcm j petang nie..
hahhaa
oke la
setakat nie saja la tuk petang nie

Salam Sayang Dari
|
|
V
SIPENYAYANGKUCIN




p/s: sori ye awk kalo kmunculan sy dalam hidup awk nie hanya mnyusah kan awk j.. sy rase 
       hari yang sy jumpa awk hari uh adalah hari yang paling best dalam hdup sy...n sy takan
       lpe kan tu..sy na ucap kn thanx sbb awk muncul dlm hidup sy..sy hargai setiap masa yang
       awk luang kn n sy..love u always


Thursday, March 29, 2012

its show time..

Assalamulalaikum sume...
nmpak ta sume lima paper nie...
nie la paper final exam ak...
alhamdulillah la ak da brjya wat sume kan...
wlaupon just ad satu paper j yg ak ta brape ykin..
korang na taw paper pe..
tu yg kat tengah2 skali tu..
paper yang color kuning uh...
tu la paper yang ak ta berapa yakin sangat uh...
hehe

ok sekarang ak da pulang k umah ak..
home sweet home kan...
hmm...ak nawat ape time cuti 2 blan kat umah nie
lme uh cuti nie..
nnty2 la ak pikir kan nye ye...hehe
hmmm...ak arap arap sangat
dapat jumpa die lagi...
kejup pon jadi la..
ta taw la camne ak na describe kan perasaan ak nie..
ak nie bukan nye mat jiwang yang pandai wat ayat2 jiwang nie...
yang ak tahu ak sayang die sangat2
ak rindu kat die...
really hope that we can meet again.. =(

okela..ckup la untuk kali ini..

Salam Sayang Dari
|
|
V
SIPENYAYANGKUCIN


p/s : i hope that u enjoy ur life...n one thing that i really want u to know that i really love u...n i want u 
       remember this..where ever u go..i always love u syg...for capital MJ

Monday, March 19, 2012

for you!!!!

semalam kan ad orang yang text ak..
korang na taw sape...
ad la seseorng yang special kat hati..haha*ayat poyo kan*
die ckp la yang dia nie mngidam..
amboi mcm orang mngandung la plak an..haha
so dari smalam la ak pusing2 pasar..
tapi bwu ari nie la ak dapat beli kan untuk die nie...
benda 1st skali die mintak nie la yang kat bawah nie..

nie kek coklat moist...
special for J..
nie air lemon...
nie plak airr kelapa...
die mntak kat kte air kelapa lemon...
tapi yang kita jmpa...
air kelapa n lemon j...
nie pon kira bley la...
janji kte beli kn jugak utk die an..
last word from me...
LOVE U SO MUCH

Salam Sayang Dari
|
|
V
SIPENYAYANGKUCIN

Wednesday, March 14, 2012

hahaha

AsSalamualaikum sume...
nampak sekarang aku semakin hari...
makin rajin lak na update bolg nie ea...
aku pon ta taw nape..
maybe aku tade benda nawat kot..hahaha

oke la sok plak ak na final exam bel 260 da...
tadi pon aku ta taw na study ape...
aku cuma study format essay n jawab past year quetion j..
ta taw la sok aku ley wat k ta..
tapi harap2 aku ley buat la an..
pray for me la ea..hee

nie la buku yang ak blaja..
BEL260
nie plak contoh papaer yang aku na jawab esok...haha
yang nie plak...
walaupon nampak cam tade kena mngena ngn BEL260...
tapi buku nie ad smbangan gak..
buku nie la tuk aku ilang kan stress aku..haha
nie nazirul helmi...
rajin die bace buku...
cam aku la...haha..
nie plak si amin hidung...
atau name die kat snie G-tek..
study karangan...hahaha
yang si boby nie...
ngadap laptop je die...
tah ape die wat ak pon tataw..haha
hahaha...die da stress study...
tu la..da habaq kat die da...
study smart..
bkn stdy hard..
hahaha...nie pon same stress
bese la..
time exam mmg cmnie..
stress j keje diorang..haha

aku ase stkat nie j la yang aku na merapu...
sebenarnye aku nga boring nie...
na study pon..
tataw na study pe..
hadoii...cmne la nseb ak esok ea...hehe
pape pon aku harap sok aku ley wat la an...
doa2 kan la tuk aku ea...
Salam Sayang Dari
|
|
V
SIPENYAYANGKUCIN

p/s: aku harap die cpat2 la shat...sian die...die skrng dmam....
      rndu sgt2 at die...korang jgn jeles ea...hehe

hahaha

AsSalamualaikum sume...
nampak sekarang aku semakin hari...
makin rajin lak na update bolg nie ea...
aku pon ta taw nape..
maybe aku tade benda nawat kot..hahaha

oke la sok plak ak na final exam bel 260 da...
tadi pon aku ta taw na study ape...
aku cuma study format essay n jawab past year quetion j..
ta taw la sok aku ley wat k ta..
tapi harap2 aku ley buat la an..
pray for me la ea..hee

nie la buku yang ak blaja..
BEL260
nie plak contoh papaer yang aku na jawab esok...haha
yang nie plak...
walaupon nampak cam tade kena mngena ngn BEL260...
tapi buku nie ad smbangan gak..
buku nie la tuk aku ilang kan stress aku..haha
nie nazirul helmi...
rajin die bace buku...
cam aku la...haha..
nie plak si amin hidung...
atau name die kat snie G-tek..
study karangan...hahaha
yang si boby nie...
ngadap laptop je die...
tah ape die wat ak pon tataw..haha
hahaha...die da stress study...
tu la..da habaq kat die da...
study smart..
bkn stdy hard..
hahaha...nie pon same stress
bese la..
time exam mmg cmnie..
stress j keje diorang..haha

aku ase stkat nie j la yang aku na merapu...
sebenarnye aku nga boring nie...
na study pon..
tataw na study pe..
hadoii...cmne la nseb ak esok ea...hehe
pape pon aku harap sok aku ley wat la an...
doa2 kan la tuk aku ea...
Salam Sayang Dari
|
|
V
SIPENYAYANGKUCIN

p/s: aku harap die cpat2 la shat...sian die...die skrng dmam....
      rndu sgt2 at die...korang jgn jeles ea...hehe

Tuesday, March 13, 2012

C.I.N.T.A

Jatuh yang tidak ada orang simpati ialah jatuh cinta. Sebab jatuh cinta indah, tidak macam jatuh tangga atau jatuh pokok, sakit. Cinta banyak perkara cinta. Tidak ada siapa pun yang dapat larikan diri daripada mencintai dan dicintai. Kemuncak cinta, ada orang masuk syurga kerana cinta dan tidak kurang ramai orang yang akan dihumbankan ke neraka gara-gara cinta. Cinta yang begaimana boleh bawa seseorang ke syurga dan kenapa ada yang masuk neraka lantaran kerana cinta?

Cinta, rasa yang ada dalam hati yang tidak boleh disukat-sukat. hati yang merasainya, sehingga boleh terhibur atau terseksa kerananya. Datangnya dari dua sumber yakni dari nafsu dan dari Allah.

Cinta yang diilhamkan oleh nafsu berlaku bila hati kotor, sering melakukan dosa dan tidak pula bertaubat. Sifat-sifat keji seperti sombong, ujub, riak, gila puji, hasad dengki dan lain-lain sifat jahat bersarang dalam hati tidak dikikis, maka ketika itu nafsulah yang akan jadi Tuhan dalam diri sehingga apa saja yang dilakukan mengikut arahan nafsu. termasuk dalam meletakkan cinta, ukuran yang diberi dan sebab jatuh cinta pun ikut selera nafsu. 

Cinta bukan diukur ikut pandangan mata, tapi ikut pandangan Allah. Ia bersebab kerana Allah dan cinta diberi pun untuk dapat keredhaan Allah. Cinta begini tiada batasannya. Tidak pula kenal jantina dan kedudukan. Dan cinta lahir hasil dari sama-sama cinta pada Allah. 

Cinta antara lelaki dengan perempuan yang tidak diikat oleh tali perkahwinan, mereka tak akan memerlukan untuk berjumpa, bercakap atau melakukan apa saja yang bertentangan dengan kemahuan Allah. Cinta mereka tidak akan dicelahi oleh nafsu. Sebaliknya cinta itu ialah tautan hati yang berlaku walaupun tak pernah kenal atau baru kenal tapi hati rasa sayang dan rindu. Hati sedih kalau orang yang dicintai ditimpa susah, senang kalau yang dicinta itu senang. Sanggup susah-susahkan dan korbankan diri untuk senangkan orang yang dicintai. 

Cinta yang begini ada diceritakan dalam hadis, iaitu seorang lelaki yang bertemu dan berpisah dengan sahabatnya kerana Allah maka mereka akan mendapat perlindungan arasy Allah di padang mahsyar nanti, hari dimana masing-masing orang mengharap sangat perlindungan dari matahari yang sejengkal saja dari kepala. 

Salam Sayang Dari
|
|
V
SIPENYAYANGKUCIN

holla .....

hai hai sume...
AsSalamualaikum...
pada petang yang agak bosan la nie...
ak na mngeupdate la blog aku nie..hahaha
kalo na study exam ak lambat lagi..
khamis nie bwu paper first..

tadi an ak ngan die ase bosan la duk lam bilik je..
ktorang cadang a na pusing2 satu u naek moto..
na kacaw orang...hahaha
jalan t'nmpak la ad pasar malam at u nie..
lupe plak yang ari nie ad pasar malam...haish pelupa tol ak..
alang2 kepalang kitorang pon singgah leeee....

agak banyak la yang ktorang bei tadi..
beli macam untuk makan empat orang je...
nie la n tara mkanan2 yang ktorang beli..
kek choclate moist...
nampak sedap an..haha
rangka ayam...
da rupe cam rangka membe ak yang atas tadi j..haha

taufu fa..
yang nie ktorng beli smpai 3...hahaha
lahap an..
n last skali mesti la air..
takda air cekik la mkan nnty an...

oke la..
tu ja yang ak na habaq mai dalam blog nie..
tade la penting mana pon..
saje je na ngisi masa lapang nie..
Salam Sayang Dari
|
|
V
SIPENYAYANG KUCIN



p/s : hmmm ak cume na ckap kat snie...smakin lame smkin rindu lak ak kat die...
       ak syg die sgt2...pape pon..bia la waktu yang menentukan segala2 nye kan...
       smile always  (^____^)

Saturday, March 10, 2012

LALALALALALA

alahai...
bosan bosan n bosan...
ta taw la ak nawat pe nie...
na stdy mlas la plak..
hahaha..pe na jadi ngan ak nie...
mmg bosan tol ari nie...
ta caye korang tgok nie...
tgok la membe ak dua orang nie...
sorang men game..
sorang ag tdow...
mmg sgt bosan..hurh
yang ak plak mngadap laptop nie j..
da taw ak na wat pe ngan laptop nie da..haha
dala mlas da na tulis..
sgt mmbosankan...
Salam Sayang Dari
|
|
V
SIPENYAYANGKUCIN 

Thursday, March 8, 2012

malas betol ak ! ! ! ! !

Alahai...
ase malasnye ak..
mlas plak asenye na balik MELAKA nie..

mane taknye bawu pg nie ak na kemas barang2..
haha..bese la ak nie jenis last minute person...
semalam ak tanak dengar cakap ayah ak suh pack barang..
ak cakap kat die da pack da padehal ta pack papepon ag..
nah amik kaw pagi nie..
kena bangon awal2 pagi kemas segala bagai barang uh..
tapi barang ak tade la banyak mane pon an..

ha tengok la ta banyak an...
satu beg je pon...hehe
besa laki mmg ta banyak barang pon...
bukannye mcm pompuan..
kalo boley sume nye die na bawak...haha

nie la tiket ak...
tiket ak nie kul 11.15 nnty..
ayah ak yang anta ak pegi stesen bas nnty..
sbb die na teros amik adik ak..
minggu depan kan cuti sekolah...haha

hmm..ak ase setakat niee jela..
ak pon ta mandy pagi lagi nie..
sarapan pon belom lagi...
jam da pukul 9.16 da nie..
nanty kalo ayah ak tengok ak ta siap ag..
mesti die marahnye..haha
k la...
Salam Sayang Dari
|
|
V
SIPENYAYANGKUCIN

p/s : hmm..hope ak cuti ag pasni..dapat ta ak jumpa dia lagi..hmm..masa yang menentu kan segalanya..kita 
       hanya mampu berdoa je an...kalo umur ak panjang jodoh ak ngan die panjang jumpa la lagi ak ngan dia 
       kan..miss her so much.. =)

just want to write ! ! ! ! !

AsSalamualaikum sume..
hope korang sume sihat la hendak nye
nampaknye cuti ak kat uma nie da na abis da..
sok ak na balik MELAKA da..
nampak nye sume yang ak nawat time cuti nie..
sume nye dah ak laksanakan...
ak da mintak restu mak ayah aku..
aku dapat ilang rndu at bantal busuk ak..haha
ak da release sgala tension at uma nie...
n the most IMPORTANT thing is...
ak dah luang an mase ak dengan die..
walaupon ase macam sekejap j ak luang an mase n die..
tapi ak ase hepi sangat ari uh..haha
aku harap2 die pon hepi la jugak an..hehe


yeah..thanx to this girl for spending time with me.. =)
having so much fun that day...
thanx again....
hope we can spend time together again..
i'm really miss u right now.. =)

hmmm..nampaknye setakat tu je la cuti ak kat umah nie...
esok ak da balik melaka...
boley la ak minum COCONUT SHAKE..
PERGHHH..sekali tgok air nie mmg terliur...
esok balik melaka ak na minum nie...haha
rindu da ak kat COCONUT SHAKE nie..

okey..next week my final exam finally start...
really cuak sekarang nie...
hmm..paper 1st ak cam biasa la BEL 260..
pape pon untuk sem nie ak harap sangat la ley dapat 3 pointer...
sebab sem lepas pionter ak just 2.83 hampir2 na 3 pointer da..
kalo na DL atau 3.5 sem nie mmg susah la..
sebab carried mark ak ta berapa elok..hehe
so ak just ley harap dapat 3 pointer j..

haa..tengok nie..
kalo budak nie pon boley success..
nape ta ak kan..
ak ingat ag satu pepatah arab nie yang dulu penah ak belajar..


مَنْ جَدَّ وَجَدَ
 Barang siapa bersungguh-sungguh, dapatlah ia


dalam kita berusaha uh
kita kena la berdoa kepada ALLAH

Firman Allah SWT yang bermaksud : “dan Tuhanmu berfirman : berdoalah kepada-Ku, nescaya akan Ku-perkenankan bagimu.” 
(al-Mu’min: 60)


Firman-Nya lagi yang bermaksud : “berdoalah kepada Tuhanmu dengan merendahkan diri dan suara yang lembut. Sesungguhnya Allah tidak menyukai orang-orang yang melampaui batas (tentang apa yang diminta dan cara meminta).” 
(al-A’raf : 55)


so,best of luck to me right...hehe
oke la ak ase setakat nie jela coretan kali nie..
as usual from me~
peace no war
salam sayang dari ~
|
|
v
SIPENYAYANGKUCIN








Tuesday, March 6, 2012

wallaweyhhhhh

hmm..AsSalammualaikum sume...
da lame aku ta update pape an kat bl0g nieyh...
haihh..maklum la ak busy sikit..
banyak benda ak kena wat..
ngan presentattion nye..test bagai..n quiz...

perghhhhhhh....
benda uh sume ley wat ak tensi0n si0t...
tapi naseb la sume uh da lepas...
n sume nye ak b'jaya la jugak laksanakan..
wlaup0n ta bag0s mane p0n an..
janji ak wat ngan hasil usaha ak gak an...

minggu nie ak balik uma...
na rehat2 kan pikiran nie...
na mntak restu mak ayah ak..
na kuar dengan seseorang*tu p0n kalo jadi la..haha*
n last skali na cover balik ak nye duit...
duit ak skrg agak nazak la...
so tu yang ak blik uma..
save la duit ak nie sikit...hehe

minggu depan lak ak da start ngan final exam ak...
mak ai cuak t0l ase nye...
mane tak nye subjek ak sem nie agak mncabar la jgak...
tp ak ase kalo final kali nie ak stdy lekl0k...
ak ase ak ley dpt 3 p0inter..
paper yg ak risau utk sem nie ialah MKT..
a.k.a MARKETING..
subjek nie bnyak yg ak kena hafal bagai..
ta larat si0t na hafal sume uh...
ad0oiii...
akaun untuk sem nie tade la susah mane..
sbb kebanyakan nye die kira-kira...
so ak ley jwb la...

hahaha...banyak plak yg ak mengar0t kali nie an...
al-makl0m la...
lame da ta tulis pape an...
so pape p0n ak kena tumpu pada final exam ak..
sume masalah pe sume ak kena ktepikan dulu...
yg pnting final exam ak...
so ZAMIL i kn0w u can do it...
don't give up oke...
peace no war =)

Salam Sayang Dari
|
|
v
SIPENYAYANGKUCIN