JellyPages.com

Friday, April 6, 2012

It's All About Me


Hmm…bila ak duk termenung sorang2 kat lua ni..dengan angin yang sangat menenangkan jiwa ak ni..bawu la ak seda sedikit sebanyak dengan hidup ak ni..walaupon ak ase hidup ak ni macam serba kekurangan tapi ak salah..Allah da bagi sumenya cukup kat  ak ni..ak patutnya b’syukur bukannya mengeluh..ak patut b’syukur yang ak masih ad ibu dan ayah ak..ak patut b’syukur yang ak masih ad adik beradik..
ak patut b’syukur yang dy masih lagi sudi jadi teman ak walaupon bukan sebagai pasangan..ak patut b’syukur yang ak masih ad kawan2 yang support ak..ak patut syukur yang ak masih ad mata yang mampu melihat betapa indahnya dunia ciptaan Allah..ak patut syukur yang ak ad telinga yang mampu lagi untuk mendengar perkara2 yang baik..ak patut syukur yang ak masih lagi sempurna anggota badan ni..ak patut b’syukur dengan sume yang ak ad ni..tapi kenapa ak na mngeluh..itu lah manusia yang tapenah ase cukup dengan ape yang Allah bagi pada kita kan..

frenz 4ever right =)

Hmm..tade ape lagi yang perlu ak keluhkan lagi..ak patut rasa b’syukur dengan sume yang ak ad..ajal maut jodoh sume da Allah tetap kan untuk ak..bila2 je ak ajal ak boleh dating mungkin lepas ak abis menaip ni..mungkin lepas ak sembahyang maghrib nanti..mungkin bila2..kita ta tahu kan sume uh termasuk la jodoh ak..kalo memag jodoh ak dengan dy..ak tetap ak b’sama dy walaupon bukan sekarang masanya..ak tetap ak dapat hidup dengan dy kalo memamg jodoh ak dengan dy..kalo bukan jodoh ak dengan dy..ak yakin Allah da tetap kan jodoh yang lain dengan ak..tapi belum masa nya lagi untuk ak b’jumpa dengan dy kan..walapon hati ak ni da terlalu mnyayangi dy..ak akan terus dan terus sayang kan dy..dan ak simpan perasaan ak pada dy di suatu tempat yang istimewa pada ak ni..kalo ak masih ad peluang untuk memberi perasaan ni kat dy..ak kan manfaat sepenuh peluang tu..

Hidup ni memang unik..kita takan taw apa yang bakal b’laku pada kita kelak..kita hanya mampu b’doa supaya  hanya perkara yang baik je akan b’laku kat kita..ak teringat kata2 dalam cite kungfu panda..kalo korang perasan..ak teringat satu scene ni yang mane master oogway ad cakap sesuatu kat Po..dia ckp    
 “ Yesterday is history , Tomorrow is mystery , but Today is a gift, that is why it’s called a present ”                                           
 kata2 ni master oogwy cakap kat po time dy rasa dy ta b’guna da..pe yang master oogway uh cakap kita ley amik iktibar..sbb pe yang dy ckp kat po uh ad betul dy.. Semalam adalah sejarah, esok adalah misteri, hari ini adalah anugerah, pengalaman yang telah lalu biarlah berlalu, jadikan pelajaran untuk kita berbuat lebih baik dan jangan risaukan hari esok, tak usah berharap untuk berlari mengejar hari esok yang penuh misteri, lakukan yang terbaik hari ini sbb hari ni dan saat ni merupakan anugerah…

Okla cukup la dari ak..ak pon na siap2 na mandy..na solat maghrib..Salam Sayang Dari ~~
SIPENYAYANGKUCIN

No comments:

Post a Comment